ВУЛ. М. ГОРИНЯ, 11

м. Львів, вул. М. Гориня, 11 (Сихів)
+38 (067) 650-57-64

ВУЛ. ПЛУГОВА, 12

м. Львів, вул. Плугова,12
+38 (067) 415 77 36

Дитячий футбол: чим раніше, тим краще

– Ти любиш спорт?
– Ні, я люблю футбол.
– А футбол що – не спорт?
– Ні, футбол – це життя!

Дитячий футбол: чим раніше, тим краще

Ще донедавна вважалось, що оптимальним віком для занять футболом є 5-6 років, але все більшої популярності набирають футбольні школи, де дітей починають тренувати від 2,5-3 років. Кожен сприймає це по різному, дехто говорить, що дитині ще зарано займатись в такому віці, інші, що в дитини нічого не буде виходити та вона отримає перші розчарування і т.д. Тому спробуємо розібратись і пояснити чому дійсно “так важливо тренувати змалечку”.

Перші роки життя дитини є найважливішими в її розвитку, адже саме в цей час формується здатність до спостереження, координації й рівноваги у просторі і часі. Маленькі діти дуже енергійні, усе сприймають як веселу гру, вони є щирими та відвертими.

Саме з віку 2,5-3 років розчинаються тренування у футбольному клубі «ЕКОЛЕНД», де власними професійними здобутками діляться справжні фахівці своєї справи. Вони зацікавлюють дітей футболом, виявляють спортивні здібності та активно працюють над їх розвитком. Для наших малят тренери є мудрими наставниками, які не лише привчають дітей до уваги та виконання вправ, а й стають для них хорошими друзями, тому усі тренування відбуваються весело і діти з радістью йдуть на кожне заняття.

Активність і цікавість – основні рушії в цей період у вивченні навколишнього світу. Віддаючи дітей в спортивну школу, або секцію для дошкільнят не варто боятися серйозних фізичних навантажень, адже більшість вправ відбувається в ігрових формах, які спрямовані на загальний розвиток дитини: вчать слухати, думати, дитина отримує радість і позитивні емоції, виходить з тренування щасливою й біжить до батьків, щоб поділитись своїм успіхом.

Заняття футболом у 2-3 роки сприяють також кращій адаптації малюків до дитячого садочка, адже діти вчаться комунікувати та взаємодіяти зі своїми однолітками, отримують навички активного спілкування, вміння домовлятися тощо. Варто згадати, що ще донедавна побутував спереотип, що футбол грають лише хлопчики, але сьогодні жіночий футбол активно набуває все більшої популярності. Тому багато дитячих футбольних клубів запрошують на тренування маленьких красунь.

Однією з особливостей розвитку малюків до 5 років є швидка поява зацікавлення чим-небудь, бажання діяти і, водночас, швидка зміна об’єкта уваги. Тому заняття футболом для дітей цього віку передбачають різноманітність вправ, варіацію форматів спілкування і обов”язкову мотивацію. Повноцінні тренування у дошкільнят здатні провести лише тренери з досвідом і справжнім педагогічним талантом. Адже тут потрібна велика витримка, терпіння, гнучкість і справжня любов до своєї справи та дітей.

Якщо ваш малюк енергійний, життєрадісний, непосидючий, надзвичайно допитливий і дуже любить комунікувати – відведіть його на футбол ще змалечку. Адже тут ваша дитина навчиться працювати в колективі, зміцнить своє здоров’я, знайде нових друзів, отримає хороший спортивний розвиток, гарно і весело проведе час, а ви під час тренування отримаєте масу задоволення спостерігаючи, як він робить перші футбольні кроки.

Дайте шанс своїй дитині знайти справжнє захоплення і полюбити спорт ще з “віку підгузників”!

Назар Яцишин,

заступник директора Ліцею “ЕКОЛЕНД” з питань спорту

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

“Ми навчилися працювати з м‘ячем, грати в пас, забивати голи, боронити ворота, словом — навчилися грати в футбол”. Рубрика “Історії еколендівців”.

Друзі, презентуємо рубрику “історії еколендівців”. В ній ми ділимося враженнями наших вихованців та їх батьків від ФК. Живі й щирі розповіді допоможуть краще відчути нас

Дитячий футбольний турнір “Ecoland Cup – 2023”

Це було гучно, феєрично та крутезно! Традиційно в рамках святкування 6-ого дня народження нашого клубу відбувся футбольний турнір “Ecoland CUP 2023”! Символічно, що з-поміж суперників

Дитячий футбольний турнір “Ecoland Cup – 2022”

24 вересня, в межах святкування 5-річчя нашого клубу, відбувся футбольний турнір “Ecoland Cup – 2022” серед малюків 2016 р.н. Приємні погодні умови дозволили гравцям на

“Ми навчилися працювати з м‘ячем, грати в пас, забивати голи, боронити ворота, словом — навчилися грати в футбол”. Рубрика “Історії еколендівців”.

Друзі, презентуємо рубрику “історії еколендівців”. В ній ми ділимося враженнями наших вихованців та їх батьків від ФК. Живі й щирі розповіді допоможуть краще відчути нас