ВУЛ. М. ГОРИНЯ, 11

м. Львів, вул. М. Гориня, 11 (Сихів)
+38 (067) 650-57-64

ВУЛ. ПЛУГОВА, 12

м. Львів, вул. Плугова,12
+38 (067) 415 77 36

ФК “Еколенд” відкриває молоді таланти

Інтерв’ю із заступником директора Ліцею “ЕКОЛЕНД” з питань спорту,
директором футбольного клубу «ЕКОЛЕНД»
Назаром Яцишиним

За плечима рік активної роботи ФК «ЕКОЛЕНД», чого вдалося досягти за цей час?

Основним завданням команди футбольного клубу у перший рік діяльності було налагодити роботу та організацію так, щоб все працювало як злагоджений механізм. І з цим ми, на мою думку, цілком впоралась – їм велика подяка! 

За цей короткий проміжок часу, ми зацікавили футболом понад 130 дітей і ця кількість постійно зростає. Нам вдалося організувати роботу не тільки для молодших груп, хлопчиків та дівчаток віком від 2,5 років, а також набрати групи дітей від першого до сьомого класу (6-13 років). Більше того, школярі вже побували на декількох міжнародних та місцевих турнірах, де гідно представляли клуб. 

У тісній співпраці з ФК “Карпати”, наші вихованці мають змогу відвідувати майстер-класи та мотиваційні зустрічі з відомими зірками цього клубу. Діти знайомилися з історіями успіху Артема Федецького та Ореста Лебеденка, технікою гри Самсона Годвіна та ін. 

Великим досягненням ФК «ЕКОЛЕНД» сьогодні, я вважаю й те, що в нас розпочали індивідуальні тренування діти, які мають фізичні вади здоров’я. Дивлячись на силу волі і характер цих маленьких поціновувачів футболу, на їх посмішки і радість після кожного заняття, ми розумієм, що на правильному шляху, адже серед завдань клубу не тільки навчити дітей футболу, а, в першу чергу, поважати, любити і допомагати один одному.

У клубі активно працюють з дітками від 2,5 років, наскільки складно тренувати таких малюків?

Так, ми створили всі умови для роботи з малюками віком від 2,5 років. Для цього в нас у ЛІЦЕЇ (вул. Скрипника, 11) та у Школі (вул. Плугова, 12) є усе необхідне: кваліфіковані тренери, спортивний інвентар, крите м’яке поле та спортзал. Навесні, влітку та восени усі тренування ми проводимо з малятами на відкритому полі. Звичайно, кожна вікова категорія має свої особливості та підходи у методиках тренування. 

Маленьких дітей основне не так навчити правилам футбольної гри, як організувати, привчити чути тренера і один одного, зацікавити  займатись футболом через різноманітні ігри. Зробити так, щоб діти з радістю приходили на наступні тренування. До кожної дитини потрібно знайти підхід: один може почати займатись вже від 2 років, інший і в 3-4 роки ще не готовий, або не має бажання. Останнім потрібен час на адаптації, а тренери нашого клубу з цим справляються дуже добре, про що свідчить кількість діток, які із захопленням відвідують тренування саме з 2,5 років.

А як щодо трендів? Серед якого віку дітей є найпопулярніший сьогодні футбол? Чим це зумовлено?

Усім відомо, що футбол – найпопулярніший вид спорту, а тому був, є і, думаю, буде завжди у тренді. Так, ще кілька років тому вважалось, що оптимальним віком для занять футболом був вік 6-7 років, бо всі міркували, що тренувати менших за віком дітей дуже складно та безперспективно. Стереотипи змінились і сьогодні багато футбольних шкіл почали тренувати дітей саме від 2,5 років. Світ зрозумів, що, займаючись футболом з раннього віку, діти вже до 6-7 років стають організованішими, вміють слухати тренера, належно виконують вправи та отримують початкові навички для занять професійним футболом, а ще значно легше адаптовуються до школи.

Які перспективи бачите для ФК «ЕКОЛЕНД» на майбутнє?

Перспектив багато… По-перше – це створення нових вікових груп, щоб формувати команди дітей різного віку для участі не тільки в турнірах, але й у змаганнях серед ДЮФЛЛ. Хочемо розширити футбольне поле, можливо навіть створити крите, щоб одночасно могла займатись більша кількість дітей, оскільки деякі групи вже є переповненими. Та й для старших потрібні більші розміри поля і ми активно працюємо в цьому напрямку. З весни, ці групи будуть тренуватися на стадіоні “Юність” в Парку культури.

У суботу, 14 Вересня, фанатів дитячого футболу чекає грандіозна подія «ECOLAND CUP 2019». Розкажіть детальніше про цей турнір.

Цей турнір ми започаткували до дня заснування нашого футбольного клубу, а змагатися будуть команди дітей віком 7-6 років. Приємно, що кількість команд і бажаючих взяти участь з кожним роком зростає. Наступного року плануємо зробити цей турнір міжнародним, за участю команд із-за кордону. Отож, користуючись нагодою, запрошую всіх бажаючих відвідати наше футбольне свято, познайомитись з нашим клубом та долучитися до команди юних футболістів ФК “ЕКОЛЕНД

Ваші побажання юним футболістам ФК «ЕКОЛЕНД»

Найголовніше – це здоров’я, сил та натхнення! Ніколи не опускайте руки, особливо, коли щось не виходить, бо у футболі не завжди все легко й просто! Досягнення спортивних цілей та високих результатів! А батькам, терпіння і наснаги у вихованні майбутніх чемпіонів)!

ФК “Еколенд” відкриває молоді таланти та чекає саме на вас!)

 

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

“Ми навчилися працювати з м‘ячем, грати в пас, забивати голи, боронити ворота, словом — навчилися грати в футбол”. Рубрика “Історії еколендівців”.

Друзі, презентуємо рубрику “історії еколендівців”. В ній ми ділимося враженнями наших вихованців та їх батьків від ФК. Живі й щирі розповіді допоможуть краще відчути нас

Дитячий футбольний турнір “Ecoland Cup – 2023”

Це було гучно, феєрично та крутезно! Традиційно в рамках святкування 6-ого дня народження нашого клубу відбувся футбольний турнір “Ecoland CUP 2023”! Символічно, що з-поміж суперників

Дитячий футбольний турнір “Ecoland Cup – 2022”

24 вересня, в межах святкування 5-річчя нашого клубу, відбувся футбольний турнір “Ecoland Cup – 2022” серед малюків 2016 р.н. Приємні погодні умови дозволили гравцям на

“Ми навчилися працювати з м‘ячем, грати в пас, забивати голи, боронити ворота, словом — навчилися грати в футбол”. Рубрика “Історії еколендівців”.

Друзі, презентуємо рубрику “історії еколендівців”. В ній ми ділимося враженнями наших вихованців та їх батьків від ФК. Живі й щирі розповіді допоможуть краще відчути нас