ВУЛ. М. ГОРИНЯ, 11

м. Львів, вул. М. Гориня, 11 (Сихів)
+38 (067) 650-57-64

ВУЛ. ПЛУГОВА, 12

м. Львів, вул. Плугова,12
+38 (067) 415 77 36

Як зростають зірки, або тренування малюків в ФК “ЕКОЛЕНД” Інтерв’ю з тренером Русланом Ільківим

Руслан Ільків – один з найдосвідченіших тренерів ФК “ЕКОЛЕНД”, який навчає малюків ще з моменту заснування цього спортивного стартапу. Сьогодні, вже 4 рік поспіль, він працює з дітлахами наймолодших вікових груп. Ми поспілкувались з п. Русланом, щоб дізнатись детальніше про особливості підготовки маленьких футболістів.

У якому віці найкраще віддавати дитину на футбольні тренування?
З власного досвіду переконуюсь, що найкраще з 2 років. Згодом, у 3,5 – 4 роки вже яскраво вирізняються технічні здібності малюків. Тому, як тільки ваша дитина навчилась вправно бігати – приводьте до нас на заняття”.

За якою методикою ви працюєте з цією віковою групою?
У ранньому віці чи не найважливішим завданням тренера є добре сформувати координацію тіла дитини. Для цього часто використовуємо біг змійкою та з перешкодами, стрибки через бар’єри та чимало подібних вправ. Важливо розуміти, що для належного настрою малюкам кожне завдання слід організовувати як захопливу гру, тому здебільшого, вправи подаємо саме в такому форматі. До того ж у нас для кожної вікової групи є річна європейська програма тренувань, в якій детально розписані свої цикли підготовки.

Як знаходите підхід до малечі? Чим їх мотивуєте?
Іноді діткам не завжди вдається швидко налаштуватись на тренування. Поганий сон, чи будь-який інший зовнішній фактор часто впливає на настрій маленького футболіста. У таких випадках ми мотивуємо їх яскравими наліпками, якими вони заповнюють свої щоденники досягнень, щоб, згодом, похвалитися батькам.

Наскільки важливим є фактор батьків під час заняття футболом?
Варто розуміти, що тренування повинні хотіти відвідувати як дитина, так і батьки. Коли хтось з них недостатньо вмотивований, тоді починається плутанина. Підтримка з боку родини дуже важлива для успішних результатів малюків: вони ходять на тренування без пропусків, чемно дотримуються настанов тренера і, як наслідок, з них виростають майбутні чемпіони.

Чи можливо у ранньому віці розгледіти талант футболіста?
Безумовно. Ми маємо яскраві приклади, коли хлопчаки ще у 4 роки вирізнялись своїми вміннями. Є практика спільних тренувань таких “зірочок” зі старшими групами, щоб не стримувати прогрес. Сьогодні дехто з наших вихованців вже грає в академіях “Динамо” Київ, “Карпати” Львів та “Чорноморець” Одеса.

Чи практикуєте у наймолодшому віці індивідуальні тренування?
Так, звісно. Знову ж таки, до прикладу, капітан нашої команди 2012 р.н. Святослав Лабецький ще з 3 років відвідував індивідуальні тренування і результат був приголомшливий. Сьогодні він паралельно з заняттями у нашому ФК “ЕКОЛЕНД” тренується у клубі “Карпати” Львів та регулярно визнається кращим гравцем чи голеадором різноманітних турнірів регіонального рівня. Слушно згадати й голкіпера цієї команди Артема Лазюка, який з 4 років почав ходити на індивідуальні тренування, а сьогодні чи не на кожному турнірі за ним активно стежать скаути різних потужних спортивних шкіл Західної України.

п. Руслане, зізнайтесь, за 5 років чи не виникло бажання тренувати старших дітей?
Так, з часом планую тренувати і юніорські команди. Особливо хочеться прогресувати разом з тими дітьми, які під моїм тренерським наставництвом робили у футболі свої перші кроки. Такі звершення наших вихованців, коли з роками бачиш результат своєї роботи, неймовірно мотивують та дають змогу усвідомити, що ти на вірному шляху.

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

“Ми навчилися працювати з м‘ячем, грати в пас, забивати голи, боронити ворота, словом — навчилися грати в футбол”. Рубрика “Історії еколендівців”.

Друзі, презентуємо рубрику “історії еколендівців”. В ній ми ділимося враженнями наших вихованців та їх батьків від ФК. Живі й щирі розповіді допоможуть краще відчути нас

Дитячий футбольний турнір “Ecoland Cup – 2023”

Це було гучно, феєрично та крутезно! Традиційно в рамках святкування 6-ого дня народження нашого клубу відбувся футбольний турнір “Ecoland CUP 2023”! Символічно, що з-поміж суперників

Дитячий футбольний турнір “Ecoland Cup – 2022”

24 вересня, в межах святкування 5-річчя нашого клубу, відбувся футбольний турнір “Ecoland Cup – 2022” серед малюків 2016 р.н. Приємні погодні умови дозволили гравцям на

“Ми навчилися працювати з м‘ячем, грати в пас, забивати голи, боронити ворота, словом — навчилися грати в футбол”. Рубрика “Історії еколендівців”.

Друзі, презентуємо рубрику “історії еколендівців”. В ній ми ділимося враженнями наших вихованців та їх батьків від ФК. Живі й щирі розповіді допоможуть краще відчути нас